Mijn wasmachine pompt het water niet af

Categories: Wasmachine Reparatie

Klepje van wasmachine filter

klepje van wasmachine filter

Een wasmachine is natuurlijk een fantastisch apparaat dat ons veel tijd bespaart, maar het apparaat heeft soms ook wat onderhoud nodig. Anders kan het voorkomen dat uw wasmachine het water niet meer afpompt. Wanneer er water in de trommel van uw wasmachine blijft staan kunt u het water niet uit de wasmachine halen zonder alles kletsnet te maken. In dit artikel vertellen we de verschillende oorzaken en hoe u dit oplost. Komt u er dan nog niet uit dan helpen ons wasmachine reparatie monteurs u natuurlijk graag.

Wat kunnen de oorzaken zijn?

Uw wasmachine trommel kan vol water blijven staan doordat:

  1. het filter verstopt is
  2. uw waterpomp defect is
  3. het wasprogramma onderbroken wordt
  4. er ergens een blokkade zit

Hoe kunt u het oplossen?

wasmachine pomp filter schoonmaken

wasmachine pomp filter schoonmaken

Trek om te beginnen de stekker uit het stopcontact. Open nu het klepje. Dit zit meestal aan de voorzijde van uw wasmachine. Hierachter zit een slangetje waarmee u het water kunt laten weglopen. Vervolgens kunt u voorzichtig het filter uit de wasmachine draaien en kijken of deze goed schoon is.

Wanneer het filter volledig schoon is controleert u vervolgens of de schoepen van de afvoerpomp kunt draaien. In veel gevallen is uw wasautomaat probleem nu opgelost.

Hulp van een wasmachine reparatie monteur

Helaas kan het echter zijn dat uw wasmachine na deze controle en schoonmaak nog steeds niet werkt. In dat geval is het het beste om een wasmachinemonteur Amsterdam te laten kijken.

Author: Witgoed Reparatie Centrale Amsterdam