Geschiedenis van de Miele wasmachine en wasdroger

Kategorien: Merken

De geschiedenis van de Miele wasmachine en wasdroger gaat een lange tijd terug. Om precies te zijn is Miele opgericht op 1 juli 1899 door de heren Carl Miele en Reinhard Zinkann. Carl Miele was het technische brein en Reinhard Zinkann de briljante zakenman.

In eerste instantie werd Miele opgericht als centrifugefabriek Miele & Cie voor het maken van melkcentrifuges. Dit werd al snel zo’n succes dat na 2 jaar de Meteor-boterkarnton werd toegevoegd aan het assortiment. Hiermee werd in een klap het leven van de boerin op de boerderij een stuk lichter.

Elektrisch aangedreven Miele wasmachine oud model

Elektrisch aangedreven Miele wasmachine oud model

In 1903 werd de Miele wasmachine geboren, de zogenaamde bovenpendelwasmachine Model A. De eerste verbeteringen lieten niet lang op zich wachten zodat in 1911 de eerste Miele wasmachine met een elektromotor het levenslicht zag.

Rond 1914 ontwikkelde Miele de eerste wasmachine met watermotor. Dat was ook het moment dat werd bedacht dat water ook voor andere doeleinden kon worden gebruikt, namelijk het spoelen. In 1923 kwam de volgende stap van verbetering van de Miele wasmachine. De Miele krachtwasmachine werd geboren, ook wel de Nr. 50 genoemd. Deze Miele Krachtwasmachine was tevens voorzien van een elektromotor, maar ditmaal met een directe aandrijving. Hierdoor konden wasmachines nu ook worden uitgerust met een wringer.

Enkele jaren na de Eerste Wereldoorlog in 1925 begon Miele de eerste op kolen en gas gestookte wasmachines. Er kan nu ook warm worden gewassen. In de jaren erna werden langzaamaan steeds meer verbeteringen doorgevoerd.

In 1951 kreeg de wasmachine van Miele ook een mooi design mee. Het was tijd om de Miele wasmachine van de bijkeuken naar de keuken of de badkamer te verhuizen en er vooral veel mee te pronken. Dit zijn de rechthoekige wasmachines zoals we die vandaag de dag kennen. In 1953 werd daar een schepje bovenop gedaan door de patrijspoort te ontwikkelen, ook wel de deur met voorlader genoemd zoals we die vandaag de dag nog kennen.

Gelukkig gaat een Miele wasmachine bijna nooit kapot, maar mocht het zo zijn dan kunt u bij ons terecht voor de Miele wasmachine reparatie Amsterdam of voor Miele wasdroger reparatie in Amsterdam.

Autor:Witgoed Reparatie Centrale Amsterdam